lc
O vinárovi

Giulio Caporali, majiteľ a zakladateľ vinárstva Valdipiatta, kúpil pôvodné panstvo ku koncu roka 1980, aby si splnil svoj sen o vytvorení veľkéhé vína.

So silným, inovatívnym prístupom a hlbokým rešpektom k zemi, sa tomuto majiteľovi podarilo povýšiť vinárstvo Valdipiatta na jedného z najlepších producentov vína Vino Nobile di Montepulciano. "Je to môj Shangri-La", tak popisuje Giulio vinárstvo Valdipiatta. V roku 2002 presunul manažment majetku a vinárstva na jeho dcéru Miriam. V súčasnej dobe si užíva žiovt vo Valdipiatte, kde našiel ideálne prostredie pre jeho vlastný výskum a jeho záujem v študovaní histrórie a literatúry. Vášnivý učenec, Giulio preložil z latinčiny, chartu mesta Montepulciano, rukopis z roku 1337 nášho letopočtu. V poslednej dobe publikoval esej o Etruskom pôvode mena Montepulciano.

 

Miriam Caporali, je majiteľkov a generálnou manažérkou vinárstva Valdipiatta. Mladá podnikateľka a absolventka odboru obchodný správca na Univerzite v Ríme. Po svojich rozsiahlich skúsenostiach v oblasti poradenstva sa nakoniec rozhodla plne venovať rodinnému podniku. Od roku 1997 do roku 2002 Miriam pracovala v úzkej spolupráci so svjoim otcom, pričom sa učila všetky rôzne aspekty riadenia vinárstva. Takisto navštívila Bordeaux, kde absolvovala višší stupeň štúdia ochutnávania vína a vyrábania vína. Zdieľaním otcovej vášne pre teroár Montepulciano a k starým vinárskym tradíciám, sa rozhodla kompletne oddať rodinnému podniku. Dnes slúži ako generálny riaditeľ zodpovedný za predaj a vzťahy s verejnosťou.

                      

 


lc

Cena za fľašu
17.29 € s DPH
14.41 € bez DPH

Pridať

Rosso di Montepulciano
D.O.C. Rosso di Montepulciano
  • Ročník: 2012
  • Balenie: 0,75 L
  • Zloženie: 80% Sangiovese, 15% Canaiolo Nero, 5% Mammolo
  • Alkohol: 13,5%
  • Počet vyprodukovaných fľiaš: 30 000
  • Fermentácia a zrenie: Celá fermentácia prebieha pod kontrolovanou teplotou. 12% vína zreje po krátku dobu 3 mesiacov, v jeden krát použítých šesťdesiat litrových dubových sudoch Allier. Víno vo fľaši dozrieva ešte minimálne 3 mesiace pred uvedením na trh.